City Gross följer upp satsningen på butiksstyckat hängmörat nötkött från utvalda djur med en ekologisk motsvarighet. En konsekvens blir att man satsar på EU-ekologisk märkning av kvalitetsnötkött.
Ikväll samlar slakteriet Team Ugglarp ett sjuttiotal ekologiska köttproducenter i Hörby som ett led i ansträngningarna för City Gross att öka tillgången på ekologiskt kvalitetsnöttkött för konsumenterna.
– Våra styckmästare styckar i butiken allt kött vi säljer. De märker av en ökad efterfrågan på ekologiskt kött. Den här satsningen hjälper oss möta den efterfrågan med ekologiskt kvalitetsnötkött, säger Anders R Karlsson, produktchef kött på BergendahlsGruppen.
För att göra det enklare att välja ekologiskt kommer det ekologiska kvalitetsnötköttet från utvalda svenska djur att efter hängmörning förpackas i annorlunda tråg med särskild märkning. All styckning kommer även framöver att ske av styckmästare i respektive butik.
City Gross-satsningen på ekologiskt nötkött följer på tidigare satsningar på kvalitetskött. City Gross är ensamma om att ha en styckmästare i varje butik, som på plats styckar allt kött man säljer. Allt kött är uppfött i Sverige. City Gross var även först ut med att erbjuda premiumkött tillsammans med Scan under varumärket Stjärnkött.
Från och med 2009 kommer alla ekologiska charkuteriprodukter inom EU att ha den gemensamma märkning CityGross nu väljer att följa. Det gäller även kvalitetsprodukter som t ex lufttorkad skinka från Spanien och Italien. City Gross är därmed först med att gå från KRAV-märkning av nötkött till den nya märkning som gäller i Europa från och med 2009.